Sposób przygotowania:
Grzybowe kaszotto Eli
Grzyby namoczyć 2 godziny wcześniej.Po 2 godzinach grzyby ugotować,odcedzić (wywar zachować do kaszotto) i pokroić w paseczki.Kostki bulionowe zalać 1.5 litra wrzącej wody.Cebule posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Obraną,umytą marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Łodygi selera obrać z włókien,umyć i pokroić w plasterki.W szerokim i głębokim rondlu rozgrzać olej,dodać cebulę,czosnek,grzyby i chwilę przesmażyć.Do rondla wsypać suchą kaszę,wymieszać i jeszcze chwilę przesmażyć.Dodać do kaszy pokrojony seler i wymieszać.Do kaszy wlać wywar z grzybów i tyle bulionu grzybowego żeby kasza była lekko przykryta i gotować na małym ogniu,co jakiś czas mieszając.Dodać do kaszy potarte warzywa.Gdy wywar prawie wyparuje wlać resztę bulionu i dalej gotować mieszając żeby się kasza nie przypaliła,aż będzie miękka.Doprawić kaszotto pieprzem i ewentualnie solą.Smacznego!