Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1112]

Kaszotto "zielono mi"

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne, zdrowe i proste w przygotowaniu kaszotto z kaszy pęczak, z dodatkiem dużej ilości zielonych warzyw.

Kaszotto "zielono mi" Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kaszotto "zielono mi"

 

Sposób przygotowania:

Kaszotto "zielono mi"
Kaszę pęczak płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy ją al dente. Cukinię dokładnie myjemy i razem ze skórką kroimy w grubą kostkę. Seler naciowy kroimy w plasterki.

Zieloną paprykę kroimy w sporą kostkę, cebulę siekamy. Rozgrzewamy na patelnie oliwę, wrzucamy cebulę oraz paprykę i smażymy, aż cebula lekko się zeszkli. Dorzucamy cukinię i seler naciowy. Dusimy na małym ogniu 10 minut.

Posypujemy przyprawami i dusimy jeszcze 5 minut. Dodajemy kaszę oraz posiekany szczypiorek.

Podsmażamy wszystko razem przez 2-3 minuty i podajemy.


Kaszotto "zielono mi"
Cukinię dokładnie myjemy i razem ze skórką kroimy w grubą kostkę. Seler naciowy kroimy w plasterki.
Kaszotto "zielono mi"
Zieloną paprykę kroimy w sporą kostkę, cebulę siekamy.
Kaszotto "zielono mi"
Dusimy na małym ogniu 10 minut. Posypujemy przyprawami i dusimy jeszcze 5 minut.
Kaszotto "zielono mi"
Dodajemy kaszę oraz posiekany szczypiorek. Podsmażamy wszystko razem przez 2-3 minuty i podajemy.

Tagi:

danie kasza