Sposób przygotowania:
Kaszotto "zielono mi"
Kaszę pęczak płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy ją al dente. Cukinię dokładnie myjemy i razem ze skórką kroimy w grubą kostkę. Seler naciowy kroimy w plasterki.
Zieloną paprykę kroimy w sporą kostkę, cebulę siekamy. Rozgrzewamy na patelnie oliwę, wrzucamy cebulę oraz paprykę i smażymy, aż cebula lekko się zeszkli. Dorzucamy cukinię i seler naciowy. Dusimy na małym ogniu 10 minut.
Posypujemy przyprawami i dusimy jeszcze 5 minut. Dodajemy kaszę oraz posiekany szczypiorek.
Podsmażamy wszystko razem przez 2-3 minuty i podajemy.
Zieloną paprykę kroimy w sporą kostkę, cebulę siekamy. Rozgrzewamy na patelnie oliwę, wrzucamy cebulę oraz paprykę i smażymy, aż cebula lekko się zeszkli. Dorzucamy cukinię i seler naciowy. Dusimy na małym ogniu 10 minut.
Posypujemy przyprawami i dusimy jeszcze 5 minut. Dodajemy kaszę oraz posiekany szczypiorek.
Podsmażamy wszystko razem przez 2-3 minuty i podajemy.