Sposób przygotowania:
Świąteczne pieczone jabłka z powidłemPrzygotowanie jabłek:
Jabłka należy umyć i osuszyć, następnie wydrążamy środek uważając żeby nie przebić nożem jabłek.
Nadzienie:
Powidło, kakao, cynamon i rodzynki przełożyć do miseczki a następnie bardzo dokładnie wymieszać.
Do pieczenia:
Następnie nadzieniem z powidła wypełnić wydrążone wcześniej jabłka.
Pieczenie:
Tak wykonane jabłka ułożyć w formie do zapiekania i piec je w temperaturze 170 stopni do miękkości tak przez około 20 minut.
Podanie i rady:
Upieczone jabłka podajemy od razu po upieczeniu na gorąco. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi 4 porcje.
Czas pieczenia zależy od wielkości miękkości jabłek.
Zamiast powidła można użyć dżemu z czarnej porzeczki.
biedroneczki
Babeczka35
Bardzo polecam :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Bardzo polecam :)