marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kawa zachodnioindyjska.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Rum podgrzać z goździkiem,skórką pomarańczową i cukrem,wlać kawę gorącą i przelać do filiżanki.Dodać ubitej śmietany i cynamonu.Wymieszać.

Kawa zachodnioindyjska.

Składniki:

Kawa zachodnioindyjska.

 

  • 30 ml.kawy ekspresso,
  • 2 cl.białego rumu,
  • 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej,
  • 1 laska cynamonu,
  • 1 łyżka śmietany,
  • 1 goździk,
  • łyżeczka cukru.

Sposób przygotowania:

Kawa zachodnioindyjska.
Rum podgrzać z goździkiem,skórką pomarańczową i cukrem.Wlać
gorącej kawy.Całość przelać do podgrzanej filiżanki.Ubić śmietanę na sztywno,udekorować.Wymieszać laską cynamonu,aby kawa
przeszła aromatem.