Sposób przygotowania:
Kawałki wieprzowiny w pomidorowym sosie
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym, pokroić w dość duże kawałki i umieścić w pojemniczku, w którym będzie się marynować (u mnie pojemniczek próżniowy). Dodać składniki marynaty i dokładnie wymieszać, pojemniczek przykryć i odstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć mięso i obsmażyć je ze wszystkich stron, aż zmieni kolor. Dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę, smażyć razem 4-5 minut pilnując, żeby cebula się nie przypaliła. Wlać szklankę gorącej wody, dosolić do smaku, przykryć i na wolnym ogniu dusić do miękkości. Łyżeczkę mąki pszennej dokładnie rozetrzeć z 1/2 szklanki zimnej wody, dodać do mięsa wraz z koncentratem pomidorowym. Dokładnie wymieszać i gotować razem jeszcze 2-3 minuty. W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem.*Skład przyprawy „Forest blend”: cebula, sól śródziemnomorska, pieczarki, pietruszka, tymianek, rozmaryn, pieprz czarny, czosnek, cukier.
Ela Dz
2milutka
edytaha
Hahahaha, jestem w stanie wyobrazić sobie wielkie oczy Twojego męża :):):)
edytaha
Dziękuję Agatko, baaaardzo dobre było :)