Sposób przygotowania:
Wieprzowina w sosie z kasztanów i żurawiny
Nastaw piekarnik na 190 stopni. W naczyniu żaroodpornym ułóż dynię, polej oliwą z oliwek, dodaj sól, pieprz, zioła i płatki chili cayenne. Piecz dynię aż będzie miękka - około 30 minut. Zmiksuj na puree. Rozgrzej oliwę w garnku i dodaj cebulę. Smaż chwilę. Włóż mięso, pieprz, sól i sos Worcestershire. Gdy będzie usmażone, dolej czerwone wino. Gotuj sos na małym ogniu około 30 minut, bez przykrycia. Dodaj żurawinę, kasztany i jeśli jest potrzeba - dolej bulion. Gotuj jeszcze około 15 minut. Ewentualnie dopraw do smaku. Mięso z sosem podawaj na puree z dyni. Smacznego!:)
misia5
cris
czosnekwpomidorach
Jest naprawdę. Polecam:)
czosnekwpomidorach
Rozumiem, moje również jedne z ulubionych. A kasztany - wybitne!
kołczu
czosnekwpomidorach
:)