Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Wieprzowina w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Delikatne mięsko wyjęte z zupy w sosie.

Wieprzowina w sosie musztardowym

Składniki:

Wieprzowina w sosie musztardowym

 

  • 0,4 kg chudego mięsa gotowanego z zupy ( od szynki )
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki 30%
  • 1 szklanka wody
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • Cukier
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina w sosie musztardowym
W rondelku roztopić masło. Wsypać mąkę i wymieszać. Po woli wlać wodę zmieszaną ze śmietanką i rozprowadzić mąkę tak by zrobił się kremowy sos. Dodać musztardę. Wymieszać . Doprawić do smaku solą i szczyptą cukru. Mięso przekroić na 4 kawałki , włożyć do sosu i podgrzać na małym gazie.