jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Szybkie przekąski z grilla

Kawior z bakłażana zajadaj od rana!

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kawior z bakłażana w rożku z kruchej sałaty na wafelku Good Food

Kawior z bakłażana zajadaj od rana! Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kawior z bakłażana zajadaj od rana!

 

  • Na 2 porcje:
  • 2 wafle ryżowe lub kukurydziane extra cieńkie GOOD FOOD
  • 4 plastry bakłażana
  • 2 liście kruchej sałaty lodowej
  • 4 pomidorki suszone
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 4-6 oliwek bez pestek
  • 2 łyżki oliwy extra
  • listkibazylii do dekoracji
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kawior z bakłażana zajadaj od rana!
Plastry bakłażana obieramy ze skórki. solimy, odstawiamy na 15 minut po czym osuszamy je ręcznikiem papierowym. Grillujemy je (posmarowane oliwą ) na grillu lub patelni grillowej .Odkładamy je na ręcznik papierowy. Drobno siekamy pomidory suszone wyjęte z oliwy, siekamy bakłażana i czosnek. Mieszamy posiekane składniki z pastą pomidorową. Doprawiamy ją pieprzem i solą do smaku. Z sałaty zwijamy rożki i napełniamy je bakłażanowym kawiorem. Dekorujemybazylią i oliwkami pokrojonymi w plasterki.
Kawior z bakłażana zajadaj od rana!
zajadaj od rana
Kawior z bakłażana zajadaj od rana!
Etap 2
Kawior z bakłażana zajadaj od rana!
Etap 3