Sposób przygotowania:
Kawka
Biszkopt ciemny: 4 białka ubić z 4 łyżkami cukru, dodać żółtka ,3 łyżki mąki , 1 łyżkę kakao i pół łyżeczki proszku do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. ok 15-20 min UPIEC 2 TAKIE BISZKOPTY!! Masa budyniowa: Rodzynki sparzyć. Budynie ugotować na mleku. Margarynę utrzeć z cukrem na gładka masę, dodać ostudzony budyń i rodzynki. Masa kawowa: W zagotowanym mleku rozpuścić kawę - odstawić do ostygnięcia. Żelatynę rozpuścić w 3/4 szkl gorącej wody. - ostudzić. Do kawy wsypać obie śnieżki i ubić na końcu dodać żelatynę i delikatnie wymieszać. Na jeden biszkopt wyłożyć masę budyniową na to masę kawową i biszkopt polać czekoladowa polewą
marietta