Sposób przygotowania:
Kręcona babka kakaowo-kawowa
Do miski wbić jajka, wsypać cukier, ubić na puszystą masę. Wlać olej, wodę gazowaną, wsypać mąkę i proszek do pieczenia, jeszcze raz zmiksować.
Ciasto podzielić na 3 równe części. Do jednaj dodać 1 płaską łyżkę kakao i 1 łyżkę wody, krótko zmiksować. Do drugiej części wsypać 1 płaską łyżkę kawy rozpuszczalnej, zmiksować. Trzecią część zostawić bez zmian.
Do lekko nasmarowanej masłem lub olejem formy na babkę wlewać w jedno miejsce po 1/3 porcji każdego z ciast (najpierw waniliową, potem kawową, a następnie kakaową).
Powtarzać aż do wyczerpania ciast.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170C, piec ok. 45-50 minut. Wyjąć i ostudzić.
Czekoladę mleczną i białą rozpuścić nad parą wodną na osobnych talerzykach.
Polać ostudzoną babkę.
Ciasto podzielić na 3 równe części. Do jednaj dodać 1 płaską łyżkę kakao i 1 łyżkę wody, krótko zmiksować. Do drugiej części wsypać 1 płaską łyżkę kawy rozpuszczalnej, zmiksować. Trzecią część zostawić bez zmian.
Do lekko nasmarowanej masłem lub olejem formy na babkę wlewać w jedno miejsce po 1/3 porcji każdego z ciast (najpierw waniliową, potem kawową, a następnie kakaową).
Powtarzać aż do wyczerpania ciast.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170C, piec ok. 45-50 minut. Wyjąć i ostudzić.
Czekoladę mleczną i białą rozpuścić nad parą wodną na osobnych talerzykach.
Polać ostudzoną babkę.