Sposób przygotowania:
Kawowa pianka
Ciasto: Białka jajek ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli do ubitych dodać cukier i nadal ubijać. Dokładnie ubite białka ostrożnie połączyć z żółtkami oraz przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę (36 cm na 26 cm). Piec w temp. 180st około 25 min. Po upieczeniu i wystudzeniu nasączyć kawą. Masa budyniowa: Budyń ugotować na mleku i wystudzić, masło utrzeć z cukrem na gładki krem i w trakcie ucierania dodawać zimny budyń. Kawowa pianka: Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki kawy i przestudzić Zimne mleko ubić z dodatkiem śmietany w proszku do ubitej piany dodać sypką kawę i jeszcze ubijać na koniec dodać płynną żelatynę i dokładnie wymieszać.Na upieczone i nasączone kawą ciasto wyłożyć całą masę budyniową na niej ułożyć ciasno truskawki, lekko je wciskając w krem, następnie wylać na to kawową piankę i po wierzchu posypać startą czekoladą. Ciasto odstawić do lodówki na kilka godzin, aby dobrze zastygło.
2milutka
cris
edytaha
iziona
zbysiowa
iziona
Jest pyszne :)
marietta