Sposób przygotowania:
Kawowe brownie
Mąke , cukier, proszek i kakao przesiac do miski. Dodac sól, migdały i orzechy. Piekarnik nagrzac do 180st. Blache wylozyc folia aluminiowa i posmarowac cienko olejem (blaszka 22x24).
Czekolade połamac i roztopic z masłem w kapieli wodnej. Ostudzic. Przelac do miski, miesza na małych obrotach, dodac jajka., wlac kawe i liekir. mase wyalc na balszke i piec 25 minut. Odstawic do ostygniecia. Zrobic polewe. Polewa czekoladowa z: 4 łyżki cukru, 2 łyżki śmietany, 3 łyżki kakao, 60 g masła, 1 łyżeczka żelatyny. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody. Pozostałe składniki zagotować. Gdy żelatyna napęcznieje, podgrzać ją do ałkowitego rozpuszczenia i dodać do masy. Dokładnie wymieszać i wystudzić . Polać ciasto. Udekorowałam czekoladowymi ziarenkami kawy. Pyszne!
Czekolade połamac i roztopic z masłem w kapieli wodnej. Ostudzic. Przelac do miski, miesza na małych obrotach, dodac jajka., wlac kawe i liekir. mase wyalc na balszke i piec 25 minut. Odstawic do ostygniecia. Zrobic polewe. Polewa czekoladowa z: 4 łyżki cukru, 2 łyżki śmietany, 3 łyżki kakao, 60 g masła, 1 łyżeczka żelatyny. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody. Pozostałe składniki zagotować. Gdy żelatyna napęcznieje, podgrzać ją do ałkowitego rozpuszczenia i dodać do masy. Dokładnie wymieszać i wystudzić . Polać ciasto. Udekorowałam czekoladowymi ziarenkami kawy. Pyszne!