Sposób przygotowania:
Kawowe muffinki
Wbijamy jajka do miski i dodajemy cukier. Mikszujemy aż do powstania jednolitej masy. Następnie dodajemy szklankę mleka i oleju i miksujemy porządnie. Po kolei dodajemy mąkę miksując, aż będziemy mięli gęstą masę. następnie dodajemy proszek do pieczenia i oraz kawę Inka. Wszystko dokładnie miksujemy. Gdy wyjdzie nam jednolita masa to odkładamy mikser i bierzemy dużą łyżkę. Dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy delikatnie, aby się nie ulatniał do góry. Dodajemy rozpuszczalną kawę i mieszamy delikatnie, aby granulki kawy rozpuszczalnej przedostały się na całą powierzchnię masy. Później włączamy piekarnik na 169 stopni Celcjusza i wykładamy foremkę do muffinek bibułkami. Masę wlewamy do foremki i wkładamy do rozgrzanego wcześniej piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Upieczone i wyrośnięte muffinki odkładamy na blaszkę z piekarnika. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO !!