Sposób przygotowania:
Kawowo - czekoladowy
Biszkopt - Ubić pianę z białek z 4 jajek dodać cukier i żółtka. Na końcu dodać mąkę, kakao i olej. Delikatnie wymieszać.Piec 25 min. w temp.180.
Na upieczony biszkopt wykładamy masę kawową przygotowaną z ubitej na sztywno kremówki z rozpuszczoną żelatyną. Na końcu do kremówki wmieszać kawę rozpuszczalną rozpuszczoną w 3 łyżkach wody.
Na masę kawową wykładamy tężejącą wiśniową galaretkę ( do galaretki można dodać owoce wiśni ).Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia galaretki. Na wierzch ciasta wykładamy ostatnią masę czekoladową przygotowaną ze śmietany kremówki ubitej na sztywno wmieszanej do niej starta na grubych oczkach czekoladę.
Dekorujemy wierzch ciasta rozpuszczoną czekoladą.
Na upieczony biszkopt wykładamy masę kawową przygotowaną z ubitej na sztywno kremówki z rozpuszczoną żelatyną. Na końcu do kremówki wmieszać kawę rozpuszczalną rozpuszczoną w 3 łyżkach wody.
Na masę kawową wykładamy tężejącą wiśniową galaretkę ( do galaretki można dodać owoce wiśni ).Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia galaretki. Na wierzch ciasta wykładamy ostatnią masę czekoladową przygotowaną ze śmietany kremówki ubitej na sztywno wmieszanej do niej starta na grubych oczkach czekoladę.
Dekorujemy wierzch ciasta rozpuszczoną czekoladą.