Sposób przygotowania:
Kebab
kapuste drobno szatkujemy, dodajemy pomidorki pokrojone w kostke i ogórki szklarniowe razem ze skórką (wczesniej parzymy) oraz 2 cebulki pokrojone w talarki. Piers kroimy na cienkie średniej długosci (ok 3cm) paseczki, na patelnie wlewamy ok 100ml oleju i na rozgrzany tłuszcz wsypujemy mieso, kiedy zbieleje dodajemy cale opakowanie przyprawy do gyrosa i podsmazamy bardzo dlugo, następnie gorące mięso wsypujemy razem z tluszczem do salatki, mieszamy i wykladamy na talerz, polewamy dowolnymi sosami (u mnie czosnkowy i ostry paprykowy - przepisy są w mojej księdze), a następnie posypujemy pozostała cebulką którą równiez kroimy w talarki i rozdrabniamy oraz podajemy z bułeczkami, które przekrawamy na pół, wyjmujemy z nich ośrodke i smarujemy masłem, po czym zapiekamy ok 15 minut w temp 200*.
Za 35zl wyszlo mi 7 ogromnych porcji kebaba, chcąc kupić gotowe dla 7 osób musialabym zaplacic ponad 70zł!! I na pewno byłby gorszej jakości i z niewiadomo czego robione:) dlatego polecam spróbować bo smakują na prawdę super!
Za 35zl wyszlo mi 7 ogromnych porcji kebaba, chcąc kupić gotowe dla 7 osób musialabym zaplacic ponad 70zł!! I na pewno byłby gorszej jakości i z niewiadomo czego robione:) dlatego polecam spróbować bo smakują na prawdę super!