Sposób przygotowania:
Mini kebaby na patykuWykonanie:
Karczek myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym , kroimy na mniejsze porcję i mielimy na średnich oczkach.
Pieczarki myjemy osuszamy i ścieramy na tarce podsmażamy na patelni , dodajemy do mięsa ostudzone.
Dodajemy do mięsa rozmaryn tymianek i pietruszkę , doprawiamy solą i pieprzem.
Wbijamy jajo i dodajemy 2 łyżki bułki tartej zamoczonej w wodzie ( ma być spęczniała )
Wyrabiamy mięso i zostawiamy na godzinkę by przeszło, umieszczamy je w lodówce.
Po 2 godzinach mięso bierzemy w dłoń i formujemy ruloniki które nadziewamy na patyczki od szaszłyków.
Mini kebaby obtaczamy w bułce i smażymy na oleju z obu stron na rumiany kolor ( muszą się usmażyć )
Podajemy z sosem czosnkowym i pieczywem.
niezły kąsek
lalunia
Jak dla mnie to trzy zjem od razu :)