Sposób przygotowania:
kebab w bułce z opiekacza
Pierś z kurczaka pokroić w paski, przyprawić przyprawą kebab i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć przyprawione mięsko. Usmażone mięsko zdjąć z ognia. Kapustke pekińską drobno posiekać, odłożyc na talerzyk lub miseczki, kukurydze odcedzić ale nie całą, tylko taką część jaką użyjemy. Paptyczke chili posiekać. Opiekacz nagrzać, bułki ponakrajać robiąc kieszonki, nie przekrajać na pół. Do nagrzanego opiekacza wkładamy bułki i opiekamy, po opieczeniu bułke wyciągamy. Wczesniej przyżądzić sos czosnkowy. Czosnek przeciskamy przez praskę, jeżeli nie mamy praski, rozgniatamy czosnek na desce, drobno siekamy, solimy i rozgniatamy nożem. Czosnek przekładamy do miseczki, lub innego pojemniczka. Dodajemy smietane, majonez, doprawiamy solą i pieprzem, wszystko razem mieszamy. Srodek opieczonej bułki smarujemy sosem, dodajemy mięsko, na to kapustke, troche chili, kukurydze i sosik i tak na zmiane. życze smacznego :)