Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Kebab w tortilli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobrze doprawiony kebab w tortilli

Kebab w tortilli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kebab w tortilli

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 2 pomidory
  • 1 kapusta pekińska
  • sos czosnkowy
  • ketchup
  • 6 placków tortilla
  • 1,5 łyżeczki przyprawy gyros
  • 0,5 łyżeczki przyprawy burrito
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kebab w tortilli
W pierwszej kolejności należy przygotować mięso oraz sos. Pierś kurczaka należy pokroić w podłużne kawalki, do miski wlać olej i dodać przyprawę gyros i przyprawę do burrito - wymieszzać razem z mięsem i odstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie mięso usmażyć na patelni do miękkości. Sos należy zrobic zgodnie z tym przepisem https://gotujmy.pl/sos-do-kebaba,przepisy,181956.html . Kapustę pekińską należy drobno posiekać. Ogórka myjemy w ciepłej wodzie i kroimy w talarki wraz ze skórką. Pomidory sparzamy lub myjemy i kroimy w mniejsze cząstki. Placki tortille smarujemy ketchupem, układamy gorące mięso, na to pomidory, ogórek i kapusta - obficie polewamy sosem czosnkowym. Tortille składamy i jemy
Kebab w tortilli
kapsutę pekińską dośc cienko siekamy i .
Kebab w tortilli
ogórka szklarniowego kroimy w plasterki .
Kebab w tortilli
pomidory kroimy w cząstki, wcześniej myjemy
Kebab w tortilli
mieso smażymy do miekkości, dobrze doprawiamy