Sposób przygotowania:
Kebab z kurczakiem
By przygotować kebab z kurczakiem należy: pierś pokroić w paski.Włożyć do miski,zalać olejem,sokiem z cytryny,dodać miód,przyprawy i odstawić na minimum godzinę do lodówki,po godzinie usmażyć. Ogórka zetrzeć na tarce o dużych oczkach,posolić i odstawić na kilka minut aby puścił sok,następnie odcisnąć z nadmiaru wody, dodać jogurt,wcisnąć czosnek,doprawić solą i pieprzem. Mąkę rozrobić z wodą masłem i solą.Zagnieść.W razie potrzeby dolać wody. Ciasto powinno mieć konsystencję jak na pierogi. Ciasto podzielić na 6 części i rozwałkować na cienkie placki.Gotowe placki smażyć na rozgrzanej, teflonowej patelni bez tłuszczu.Smażą się bardzo szybko.Kiedy pojawią się bąble przewracamy na drugą stronę ,smażymy chwilę i zdejmujemy z patelni. Kapustę drobno posiekać,cebulę pokroić w pióra,przełożyć razem do miseczki.Z cytryny,oleju,musztardy,wody i cukru zrobić dressing,polać kapustę i dokładnie wymieszać. Na placek nakładamy tzatzyki,kapustę, kurczaka,plaster pomidora i zawijamy. ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!!!!
Smakowita
evita0007