Magdusia1312

Magdusia1312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

kebaby rybne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

pyszne i efektowne danie

kebaby rybne

Składniki:

kebaby rybne

 

  • 250g. filetów z łososia
  • 250 g. filetów z dorsza
  • 1 ząbek czosnku, posiekany lub zmiażdżony
  • 45 ml. oleju słonecznikowego
  • 45 ml. sosu sojowego
  • 30 ml. półwytrawnego lub wytrawnego sherry
  • 15 ml. cukru trzcinowego
  • 0,5 łyżki skórki pomarańczy

Sposób przygotowania:

kebaby rybne
rybę pociąć na kawałki [ na tyle duże, by można je było nadziać na szpikulce] i umyć. Wymieszać razem wszystkie pozostałe składniki i polać nimi rybę. Marynować ją przez 1 godzinę w tem. pokojowej. nasmarować 4 szpikulce i nakłuwać na przemian dorsza i łososia. Grillować na jednej stronie, następnie posmarować resztką marynaty i obrócić szpikulec, aby usmażyć ryby na drugiej stronie. grillować do momentu, aż ryba da się łatwo przełamać, ale nadal będzie jędrna

Tagi:

kebaby sosy