wojtuś

wojtuś

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Keczup domowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pomidory i cebulę rozgotować przez 0,5 godziny i przetrzeć przez sito

Keczup domowy

Składniki:

Keczup domowy

 

 

Sposób przygotowania:

Keczup domowy
pomidory i cebulę rozgotować przez 0,5 godziny i przetrzeć przez sito dodać: 1 płaską łyżeczkę pieprzu mielonego 1 łyżkę cynamonu 1/2 szklanki octu 10% 8 ziarenek ziela angielskiego 4 liście laurowe 2 goździki 2 łyżki soli 35 dkg cukru [i]całość gotować 3 godziny na wonym ogniu od czasu do czasu mieszając. Przełożyć gorące do słoiczków, zamknąć.