Sposób przygotowania:
Kefirowe ciasto z rabarbarem i kruszonką
Czekoladę białą posiekać w rozdrabniaczu. W jednej misce wymieszać składniki suche. Dodać czekoladę, zamieszać.
W drugiej misce wymieszać składniki mokre (ogrzane do temp pokojowej).
Rabarbar umyć, pokroić w kawałeczki.
Składniki na kruszonkę zmiksować w rozdrabniaczu.
Składniki suche wsypać do mokrych, zamieszać niedbale łyżką. Wyłożyć do formy 18x28cm wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Na wierzchu rozsypać rabarbar, następnie kruszonkę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
Wystudzić na kratce i pokroić w kwadraty
W drugiej misce wymieszać składniki mokre (ogrzane do temp pokojowej).
Rabarbar umyć, pokroić w kawałeczki.
Składniki na kruszonkę zmiksować w rozdrabniaczu.
Składniki suche wsypać do mokrych, zamieszać niedbale łyżką. Wyłożyć do formy 18x28cm wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Na wierzchu rozsypać rabarbar, następnie kruszonkę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
Wystudzić na kratce i pokroić w kwadraty