Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 814]

Kefirowe Racuchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo szybkie, proste deserowe racuchy do kawy. Idealne dla niespodziewanych gości, które przygotujesz w 30 minut.

Kefirowe Racuchy

Składniki:

Kefirowe Racuchy

 

Sposób przygotowania:

Kefirowe Racuchy

I

Kefirowe Racuchy

1. Mąkę wsypuję do miski, dodaję cukier, sodę, kefir, żółtka jajek. Mieszam dokładnie łyżka.
2. Białka jajek ubijam mikserem i dodaję do reszty składników, delikatnie mieszam.
3. Jabłka myję, obieram, kroję w kostkę, łączę z ciastem, mieszam łyżką.

II

Kefirowe Racuchy

4. Na głębokiej patelni rozgrzewam olej, nakładam łyżką ciasto. Racuchy smażę z obu stron na złocisty kolor.
5. Po usmażeniu studzę i posypuję cukrem pudrem.

III

6. Gotowe.
7. Smacznego.