Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Keks

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Keks po upieczeniu można polukrować lub polać polewą

Keks

Składniki:

Keks

 

  • 25 dag mąki
  • 25 dag margaryny
  • 25 dag cukru pudru
  • 5 jaj
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka spirytusu
  • 50 dag bakalii(orzechy , migdały, rodzynki,smażona skórka z pomarańczy)

 

Sposób przygotowania:

Keks
Utrzeć margarynę dodać żółtka, cukier puder i alkohol. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i ubitą pianą z białek. Bakalie posiekać i wymieszać z łyżką mąki, wsypać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wąskiej foremki. Piec w 175C przez 50 minut.