goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Keks Gieni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jest pyszny, słodki, orzechowy

Keks Gieni

Składniki:

Keks Gieni

 

 

  • dekoracja:
  • białko 1 sztuka
  • orzechy 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Keks Gieni
Jajka ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy mąkę. Kiedy masa będzie pulchna dodajemy drobno pokrojone (oprószone mąką) bakalie. Całość mieszamy. Keksówkę nacieramy masłem, obsypujemy bułką tartą i przelewamy do niej ciasto. Pieczemy około 1 godzinę w 180 stopniach. Studzimy. Białko ubijamy, i smarujemy nim wierzch keksu, posypujemy posiekanymi orzechami.