alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Keks waniliowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Keks, bakalie, keks, bakalie

Keks waniliowy

Składniki:

Keks waniliowy

 

  • 15 dag mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 łyżek wody
  • 30 dag kandyzowanych owoców
  • 20 dag cukru
  • 5 jajek
  • 20 dag masła
  • 2 opakowania budyniu waniliowego

Sposób przygotowania:

Keks waniliowy
Utrzeć masło. Roztrzepać z jajkami i cukrem. Wymieszać mąkę z budyniem i proszkiem. Wsypać. Owoce oprószyć mąką, dodać, dolać wodę. Dokładnie wymieszać. Formę keksową wyścielić papierem do pieczenia. Wlać ciasto. Piec w temp. 180 st. C przez 40 minut.