Andrzej8651

Andrzej8651

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Keks z orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczny keks gorąco polecam.

Keks z orzechami włoskimi

Składniki:

Keks z orzechami włoskimi

 

  • 3 i pół szklanki maki
  • 1 i pół cukru
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 160 ml oleju
  • 6 jajek
  • 4 banany
  • 2 tabliczki czekolady
  • 2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenie

 

Sposób przygotowania:

Keks z orzechami włoskimi
Sposób przygotowania: zmiksować następujące składniki: olej, cukier i sól nie przerywając miksowania dodać kolejno jajka, make wymieszana z sodą oczyszczona i proszkiem do pieczenia następnie pokrojone banany i pokruszona czekoladę, posiekane orzechy włoskie wszystko razem wymieszać i przełożyć do dwóch kek sówek piec 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.