Sposób przygotowania:
Keksas
Mąkę , margarynę, jajka,wode połączyc i zagnieść ciasto.Gotowe zagniecione ciasto włożyc na dwie godziny do lodówki.
Ciasto rozwałkowąć. Wyłożyc ciastem foremki o srednicy 10 cm.
Wstawić do piekarnika na 15 minut w temp 220 st.
Cebule drobno posiekać, zeszkkic na oleju.
Wystudzić.
Jajka wymieszac razem ze śmietaną, dodac sól i pieprz do smaku.
Do babeczek włozyc najpierw cebule, nastepnieszynke pokrojoną w drobną kostke,starty ser. Zalac śmietaną z jajkami i piec jeszcze przez 15 minut w tej samej temp
Ciasto rozwałkowąć. Wyłożyc ciastem foremki o srednicy 10 cm.
Wstawić do piekarnika na 15 minut w temp 220 st.
Cebule drobno posiekać, zeszkkic na oleju.
Wystudzić.
Jajka wymieszac razem ze śmietaną, dodac sól i pieprz do smaku.
Do babeczek włozyc najpierw cebule, nastepnieszynke pokrojoną w drobną kostke,starty ser. Zalac śmietaną z jajkami i piec jeszcze przez 15 minut w tej samej temp