MARTYNA781940

MARTYNA781940

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Keksas

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonały dodatek na imprezy okolicznościowe jak i przekaska do alkoholi

Keksas

Składniki:

Keksas

 

  • Ciasto:
  • 50 dag mąki
  • 1 margaryna
  • 2 jaja
  • 4 łyzki zimnej wody
  • Nadzienie:
  • 5 cebul
  • 8 jaj
  • 1 szklanka kwasnej smietany
  • sól.pieprz
  • 20 dag szynki
  • 20 dag sera żółtego

 

Sposób przygotowania:

Keksas
Mąkę , margarynę, jajka,wode połączyc i zagnieść ciasto.Gotowe zagniecione ciasto włożyc na dwie godziny do lodówki.
Ciasto rozwałkowąć. Wyłożyc ciastem foremki o srednicy 10 cm.
Wstawić do piekarnika na 15 minut w temp 220 st.

Cebule drobno posiekać, zeszkkic na oleju.
Wystudzić.
Jajka wymieszac razem ze śmietaną, dodac sól i pieprz do smaku.
Do babeczek włozyc najpierw cebule, nastepnieszynke pokrojoną w drobną kostke,starty ser. Zalac śmietaną z jajkami i piec jeszcze przez 15 minut w tej samej temp