Sposób przygotowania:
Key Lime - deser idealny
Rozgrzej piekarnik do 180°C.Herbatniki pokrusz i dodaj masło wraz z cukrem. Natłuszczoną formę do tarty wysyp mieszanką i ugnieć. Spód podpiecz do czasu aż uzyska złoty kolor – około 5 minut.
Mleko zmiksuj z żółtkami, sokiem z limonki i skórką. W czasie miksowania masa powinna zgęstnieć. Gotową mieszankę przelej na podpieczony spód. Wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut.
Wystudź i schładzaj 1 godzinę a najlepiej całą noc. Podawaj z bitą śmietaną.
Przepis z Polsat Food Network
Mleko zmiksuj z żółtkami, sokiem z limonki i skórką. W czasie miksowania masa powinna zgęstnieć. Gotową mieszankę przelej na podpieczony spód. Wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut.
Wystudź i schładzaj 1 godzinę a najlepiej całą noc. Podawaj z bitą śmietaną.
Przepis z Polsat Food Network