Sposób przygotowania:
Kiełbasa Grzybowa
Boczek dobno posiekac,cebule równieżlekko posolic,5 jajek ugotowac na twardo.Grzyby gotowac około 10 minut odcedzic,gdy beda juz chłodne tez je posiekac i 5 jaje otowanych na twardo.Na patelni rozgrzac olej podsmazyc cebule,dodac boczek a także grzyby i jaja.chwile trzymac na patelni,a nastepnie zdjąc z ognia doprawic solą pieprzem i majerankiem.Gdy masa juz ostygnie wbic do niej pozostałe surowe jajka i wumieszac.Zcałej masy uformowac kulęi starannie zawiną w gazę.Wdżm garnku zagotowac wodę osolic włozyc grzybową kule i gotowac 15 minut,kiedy sie ugotuje położyc ją na dewnianej desce ,nakryc druga deską i mocno docisnąc jakims cieżkim przedmiotem. Po całkowitym wystudzeniu,wyjąć kiełbasęz gaz i kroic na cienkie plasterki jak wedlinę