gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kiełbasa podsmażana z pieczarkami i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kiełbasę podsmażoną z pieczarkami i cebulą podaję z duszonymi ziemniakami jako danie główne na obiad.

Kiełbasa podsmażana z pieczarkami i cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kiełbasa podsmażana z pieczarkami i cebulą

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa podsmażana z pieczarkami i cebulą
Cebulę obieramy i mielimy w rozdrabniaczu na drobno. Po czym przekładamy do głębszej patelni i podsmażamy (na ok. 40 gram margaryny) przez chwilę. Kiełbasy kroimy w plasterki, dodajemy do cebuli i całość podsmażamy. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni do miękkości (na ok. 30 gramach margaryny). Następnie dodajemy je do kiełbasy z cebulą. Po czym całość mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.. Ponownie całość podsmażamy. Tak przyrządzone danie podaję na obiad z duszonymi ziemniakami.
Kiełbasa podsmażana z pieczarkami i cebulą
Cebulę obieramy i mielimy w rozdrabniaczu na drobno. Po czym przekładamy do głębszej patelni i podsmażamy.
Kiełbasa podsmażana z pieczarkami i cebulą
Kiełbasy kroimy w plasterki, dodajemy do cebuli i całość podsmażamy.
Kiełbasa podsmażana z pieczarkami i cebulą
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni do miękkości.
Kiełbasa podsmażana z pieczarkami i cebulą
Podsmażone pieczarki dodajemy do kiełbasy z cebulą.