Sposób przygotowania:
Kiełbasa po myśliwsku
Kiełbasy umyć, zdjąć powłokę i poprzecinać tak, jak na grilla. Ułożyć na patelni. Posmażać na małym ogniu. Przykryć, aby wytopił się tłuszcz. Gdy patelnia już się natłuszczy, poszatkować cebulę oraz obrać marchewkę i startą dodać do kiełbas razem z cebulą. Dołożyć również ziarna ziela angielskiego i jałowca oraz liść laurowy. Smażyć do momentu, aż cebula zmięknie. Podsypać papryką. Smażyć jeszcze chwilę. Następnie dodać koncentrat, wymieszać, zdjąć z ognia, zagęścić wodą z maką. Do małego pojemnika wlać ok. 2 łyżek sosu, dodać do niego łyżeczkę śmietany, wymieszać i ponownie wlać do kiełbas. Podsmażyć jeszcze chwilę mieszając. Smacznego!