Sposób przygotowania:
Kiełbasa śląska z pieczarkami
Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w grubą kostkę, czosnek posiekać. Pieczarki oczyścić, mniejsze pozostawić w całości, większe przekroić na połówki lub ćwiartki. Paprykę obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę. Kiełbasę przekroić wzdłuż na pół, lub na grubsze plastry, obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Dodać cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać pieczarki, a jak puszczą sok, dodać paprykę marynowaną. Doprawić sproszkowaną papryką, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dusić do odparowania większości płynu. Podawać z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem.
gosia56
edytaha
Powiedziałabym nawet, ze błyskawiczne, przygotowanie trwało tyle czasu ile gotowały się ziemniaki :) Ale akurat chora byłam, więc nie chciało mi się stać przy kuchni :)