pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kiełbasa smażona w sosie korniszonowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

kiełbasa zrobiona po staropolsku

Kiełbasa smażona w sosie korniszonowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kiełbasa smażona w sosie korniszonowym

 

  • biała kiełbasa 2
  • bułka czerstwa kawałek
  • korniszony 3
  • masło ½ łyżki

Sposób przygotowania:

Kiełbasa smażona w sosie korniszonowym
Białą kiełbasę zalewam taką ilością wody, aby ją przykryła. Stawiam rondelek na ogień i gotuję na średnim ogniu do momentu wyparowania wody (uważajmy, aby kiełbasa się nie przypaliła). Gdy wody ubędzie dodajemy masło. Na maśle na mniejszym już ogniu kiełbaski rumienimy. Usmażoną kiełbasę wyjmuję a do rondelka wsypuję startą bułkę. Chwilę smażę i dodaję pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Mieszam, smażę kilku minut i gotowe. Kiełbaski podaję z gęstym sosem korniszonowym. Smacznego.
Kiełbasa smażona w sosie korniszonowym
Kiełbase gotujemy w niewielkiej ilości wody
Kiełbasa smażona w sosie korniszonowym
Ugotowną kiełbasę rumienimy na maśle
Kiełbasa smażona w sosie korniszonowym
Do roztopionego masła dodajemy korniszony oraz bułkę tartą
Kiełbasa smażona w sosie korniszonowym
Kiełbasy podajemy na talerzu polane sosem