gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1294]

Kiełbasa swojska wg Gosi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taką kiełbasę moja rodzina lubi do kanapek...

Kiełbasa swojska wg Gosi

Składniki:

Kiełbasa swojska wg Gosi

 

  • 2 kg mięsa mielonego
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
  • do smaku majeranek

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa swojska wg Gosi
Mięso mielone przekładamy do miski, wsypujemy przyprawy: sól, pieprz oraz majeranek i dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Następnie mięso nakładamy do słoików, dokładnie uciskając. Zakręcone słoiki z mięsem mielonym układamy w garnku i zalewamy wodą (tak, aby woda sięgała do połowy słoika). Gotujemy 1 i 1/2 godziny. Studzimy. Taka kiełbasa idealnie nadaje się do kanapek