lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kiełbasa w gruszkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Oryginalna potrawa z kiełbasą

Kiełbasa w gruszkach

Składniki:

Kiełbasa w gruszkach

 

  • 3 laski kiełbasy (zwykłej lub białej)
  • 2 cebule
  • 4 duże dojrzałe gruszki
  • sól
  • pieprz
  • masło

Sposób przygotowania:

Kiełbasa w gruszkach
Na maśle podsmaż kiełbasę lekko podciętą na wierzchu oraz posiekaną cebulą. Przesmaż na złoto. Do żaroodpornego naczynia włóż kiełbasę z cebulką.Gruszki obierz ze skórki i pokrój w plastry o średniej grubości.Ułóż je na kiełbasie oraz po jej bokach. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Posyp na wierzchu wiórkami masła i zapiekaj w piekarniku aż gruszki staną się miękkie.Możesz je podlać podczas zapiekania białym winem aby miały lepszy smak.