Sposób przygotowania:
Kiełbasa w młodej kapuście z pieczarkamiETAP 1:

Kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki, każdy naciąć z jednej strony na krzyż.
Cebulę pokroić w kostkę.
Obrane pieczarki w pół plasterki.
ETAP 2:

Na patelni rozgrzać smalec, przesmażyć kiełbasę z cebulą.
ETAP 3:

Dodać pieczarki,smażyć do odparowania płynu.
ETAP 4:

Kapusta: Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać masło, przesmażyć pomidory do momentu aż puszczą sok.
ETAP 5:

Kapustę poszatkować, dodać do pomidorów, przemieszać.
ETAP 6:

Gdy kapusta zwiędnie dołożyć usmażoną kiełbasę z warzywami oraz wsypać koperek .
przemieszać razem.
ETAP 7:

Wlać rosół oraz .
Doprawić solą i pieprzem.
Dusić 20 min.
ETAP 8:

Dodać przecier pomidorowy, wymieszać , pozostawić na minimalnym gazie kolejne 2-3 min.
zbysiowa
SylaUla
Martyna12
Dziękuję, pyszne a jak proste danie :) Znika w mgnieniu oka :)
Martyna12
Dziękuję, prosto a jak przepysznie :)