Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Kiełbasa w sosie cebulowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kiełbasa w sosie cebulowym

Kiełbasa w sosie cebulowym

Składniki:

Kiełbasa w sosie cebulowym

 

  • 1/2 kg kiełbasa wędzona,
  • Sos:,
  • 1 szt duża cebula,
  • 3 dkg tłuszcz,
  • 3 dkg mąka,
  • 1-2 łyżki karmel,
  • Sól,
  • cukier,
  • cytryna,
  • kostka rosołowa

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa w sosie cebulowym
PRZYGOTOWAĆ SOS:
obrać cebulę, pokroić w kostkę, zarumienić na tłuszczu. Dodać mąkę i wymieszać. rozprowadzić zimnym wywarem z kostki rosołowej, zagotować i przetrzeć przez sito. Przyprawić do smaku cukrem, solą, sokiem z cytryny i karmelem. Kiełbasę pokroić, włożyć do rondla i mocno podgrzać. Zalać przygotowanym sosem.