Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Kiełbasa zapiekana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taka kiełbaska to szybkie danie na obiad. Jako dodatek można podawać ją z ziemniakami lub chlebem i pomidorami lub sałatą. Smaczna i prosta.

Kiełbasa zapiekana Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kiełbasa zapiekana

 

  • 4 kiełbaski białe parzone
  • 3 duże cebule
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki oleju
  • majeranek suszony

Sposób przygotowania:

Kiełbasa zapiekana
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kiełbaski nacinamy po obu stronach. Musztardę mieszamy z olejem i suszonym majerankiem na jednolitą masę. Masą nacieramy kiełbaski i układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika na 90 minut. Po upływie połowy czasu pieczenia posypujemy kiełbaski pokrojoną w piórka cebulą.Pieczemy w temp. 170 stopni.
Kiełbasa zapiekana
Cebula pokrojona w piórka przed posypaniem kiełbasy

Tagi:

kielbasa