gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Kiełbasa ze słoika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowaną kiełbasę swojską ze słoika polecam jako dodatek do chleba - jest bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu.

Kiełbasa ze słoika

Składniki:

Kiełbasa ze słoika

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa ze słoika
Łopatkę i wołowinę mielimy w maszynce do mielenia mięs (przez grube sito) na mielone.

Do zmielonego mięsa dodajemy przeciśnięty przez wyciskacz czosnek i przyprawy do smaku: sól, pieprz i majeranek.

Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy. Mięso nakładamy do słoików.

Zakręcamy je i gotujemy ok. 2 godzin. Studzimy. 

Tagi:

kielbasa