zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Książka Kucharska: Bawarskie mięsiwa na Oktoberfest

Kiełbaski piwne z serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

kiełbaski piwne z serem z piekarnika

Kiełbaski piwne z serem

Składniki:

Kiełbaski piwne z serem

 

  • 2 kiełbasy toruńskie
  • 1 szk jasnego piwa
  • 8 plastrów żółtego sera
  • mix chili do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • płatki chili do oprószenia

 

Sposób przygotowania:

Kiełbaski piwne z serem
Kiełbasy pokroić na pół i każdy kawałek ponacinać na ukos. Ułożyć je w misce i zalać piwem, zostawić na 30 minut. Po tym czasie wyjąć je z piwa, ułożyć na blaszce do pieczenia, oprószyć pieprzem i mixem chili. Na kiełbaski położyć po dwa plastry sera i oprószyć płatkami chili. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 minut.