Sposób przygotowania:
Kiełbaski w cieście naleśnikowym.
Wszystkie składniki ubijać na ciasto naleśnikowe,dodać szklankę
sezamu,a z parówek zdjąć osłonki i zanurzać w cieście cale lub
w połówkach.W razie użycia serdelek poprzecinać wiążące je skó-
-rki nożem i zanurzyć w cieście.Rozgrzać tłuszcz na patelni i łop-
-atką kuchenną przekładać kiełbaski w cieście sezamowym,smaż-
-yć z 5-7 min.obracając naokoło.Wyjąć i osączyć z tłuszczu na
talerze.Podawać od razu.
sezamu,a z parówek zdjąć osłonki i zanurzać w cieście cale lub
w połówkach.W razie użycia serdelek poprzecinać wiążące je skó-
-rki nożem i zanurzyć w cieście.Rozgrzać tłuszcz na patelni i łop-
-atką kuchenną przekładać kiełbaski w cieście sezamowym,smaż-
-yć z 5-7 min.obracając naokoło.Wyjąć i osączyć z tłuszczu na
talerze.Podawać od razu.
kaja