paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Wytrawna tarta cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Tarta na mące żytniej razowej z farszem z cebuli oraz pieczarek. Łatwa do przygotowania oraz smaczna

Wytrawna tarta cebulowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wytrawna tarta cebulowa

 

 

Sposób przygotowania:

Wytrawna tarta cebulowa
Mąkę przesiać dodać jajko, pokrojone w kostkę masło, proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkować i wylepić ciastem formę. Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną w krążki cebulę. Podobnie jak cebulę podsmażyć pokrojone w plastry pieczarki. Pieczarki i cebule wymieszać, doprawiając do smaku. Farsz wyłożyć na ciasto. Oprószyć do smaku solą, pieprzem i oregano. Piec około 25-30 minut w temp. 180 stopni, na kilka minut przed końcem pieczenia wyjąć i posypać serkiem.
Wytrawna tarta cebulowa
Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną w krążki cebulę.
Wytrawna tarta cebulowa
Podobnie jak cebulę podsmażyć pokrojone w plastry pieczarki.
Wytrawna tarta cebulowa
Mąkę przesiać dodać jajko, pokrojone w kostkę masło, proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkować i wylepić ciastem formę.
Wytrawna tarta cebulowa
Farsz wyłożyć na ciasto. Oprószyć do smaku solą, pieprzem i oregano. Piec około 25-30 minut w temp. 180 stopni