SUPERPRZEPIS

Kiełbaski zrolowane razem ze szpinakiem

  • 2
  • Netka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Kiełbaski zrolowane razem ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Małe,pyszne zawijańce z ciasta francuskiego,szpinaku i kiełbasek

Składniki:

Kiełbaski zrolowane razem ze szpinakiem

 

  • 1 rolka ciasta francuskiego

 

  • 3 łyżki puree szpinakowego

 

  • 6 małych angielskich kielbasek(albo polskich-jak kto woli:))

 

Sposób przygotowania:

Kiełbaski zrolowane razem ze szpinakiem
Zaczynamy od delikatnego podpieczenia surowych,małych kiełbasek na bardzo niewielkiej ilości oleju.Rozwijamy rolkę ciasta francuskiego i pokrywamy puree szpinakowym.Zielone z jednej strony ciasto francuskie dzielimy na 3 części.Na każdą część naklądamy jedną kiełbaskę,owijamy ją ciastem,pozostałą część ciasta odkrajamy nożem.Postępujemy w taki sposób z każdą kiełbaską.Uzyskamy 6 rulonów które przekrawamy na pół i w ten sposób otrzymamy 12 mniejszych.Małe części przekrajamy na górze w dwóch miejscach,wszystkie smarujemy rozbełtanym białkiem i wstawiamy do nadgrzanego do 190 stopni C piekrnika.Pieczemy do momentu aż ciasto ładnie się przyrumieni.
Kiełbaski zrolowane razem ze szpinakiem
Każdą kiełbaskę owijamy ciastem francuskim posmarowanym wcześniej puree szpinakowym
Kiełbaski zrolowane razem ze szpinakiem
pozostałe ciasto odcinamy i wykorzystujemy do następnej części
Kiełbaski zrolowane razem ze szpinakiem
Każdy rulon przecinamy na pół,uzyskamy 12 mniejszych
Kiełbaski zrolowane razem ze szpinakiem
Układamy na blaszce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika