katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kieliszkowe pączki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Upieczone małe pączusie można posypać cukrem pudrem.

Kieliszkowe pączki

Składniki:

Kieliszkowe pączki

 

Sposób przygotowania:

Kieliszkowe pączki
W pół szklance mleka mieszamy drożdże, z cukier i dwoma łyżkami mąki. Gdy drożdże powiększą swoją objętość dodajemy je do mąki. Jajka roztrzepujemy i dodajemy do mąki. Dodajemy ciepłe mleko, szczyptę soli, alkohol i miękkie masło. Zarabiamy ciasto, odstawiamy w ciepłe miejsce. Gdy zacznie unosić się do góry, wykładamy na oprószoną stolnicę, rozwałkowujemy. Kieliszkiem wycinamy kawałki ciasta. Smażyć na rozgrzanym oleju.