Sposób przygotowania:
kieszenie drobiowe ze szpinakiem
Szpinak lekko rozmrozić. Rozgrzać na patelni oliwę z oliwek i wrzucić szpinak na patelnię, dodać szczyptę soli i pieprzu a także sprasowany lub rozdrobniony czosnek. Po chwili smażenia na oliwie dodać trochę mleka, jeszcze chwilę poddusić. Zdjąć z ognia, poczekać aż ostygnie. Do osudzonego szpinaku dodać rozdrobniony (choćby widelcem ) twaróg lub startą na tarce mozarellę oraz jajko. Powstałym w ten sposób farszem napełniamy przygotowane wcześniej piersi z kurczaka lub indyka ( wystarczy zrobić poziome nacięcie w drobiu ). Tak przygotowane kieszonki z farszem układamy na kawałkach nasmarowanej oliwą z oliwek folii aluminiowej i szczelnie zawijamy. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut.