pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kieszonki drobiowe z camembertem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

kieszonki z nadzieniem śródziemnomorskim

Kieszonki drobiowe z camembertem

Składniki:

Kieszonki drobiowe z camembertem

 

  • 400 g piersi z kurczaka,
  • 250 g camembert,
  • sól, cukier, pieprz,
  • przyprawa do drobiu po myśliwsku,
  • oliwki zielone bez pestek

 

Sposób przygotowania:

Kieszonki drobiowe z camembertem
Piersi kurczaka kroimy po połowie. Każdą z części lekko rozbijamy tłuczkiem (najlepiej przez folię). Posypujemy przyprawą do drobiu. Na połówce kładziemy plasterki sera camembert, oliwkę przekrojoną na połowę, przykrywamy drugą połówką piersi kurczaka i spinamy dokładnie wykałaczkami. Smażymy ok 25 min na średnim ogniu kilkukrotnie obracając kieszonki.