ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Kieszonki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kieszonki schabowe z pieczarkowym farszem. Najlepsze na drugie danie.

Kieszonki schabowe

Składniki:

Kieszonki schabowe

 

  • 5 kotletów schabowych
  • papryka czerwona
  • 20 dag pieczarek
  • cebula
  • łyżeczka przecieru pomidorowego
  • tłuszcz
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kieszonki schabowe
Mięso cienko rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki myjemy i kroimy w drobną kostkę. Podobnie paprykę i cebulę. Do usmażonych warzyw dodajemy łyżeczkę przecieru pomidorowego i chwile dusimy. Gotowy farsz kładziemy na środku kotletów schabowych. Mięso zwijamy w sakiewki i związujemy sznurkiem. Kieszonki układamy na blaszce posmarowanej tłuszczem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu zrywamy sznurek. Kieszonki podajemy z ziemniakami i sałatką. Możemy polać je ciemnym sosem lub sosem pieczarkowym.