Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kieszonki z kurczaka z kaszanką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kieszonki z piersi kurczaka nadziane szynką, kaszanką i cebulą, następnie panierowane w mące pszennej, jajku i bułce tartej i usmażone na oleju.

Kieszonki z kurczaka z kaszanką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kieszonki z kurczaka z kaszanką

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 4 łyżeczki musztardy kremskiej
  • 4 plastry wędzonej szynki
  • 80 g kaszanki
  • 1 mała cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kieszonki z kurczaka z kaszanką
Mięso podzielić na 4 porcje, rozbić je tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Mięso posmarować musztardą. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po plasterku szynki, po kawałku kaszanki i cebuli. Złożyć na pół, mocno docisnąć. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Nadziane mięso obtaczać w mące, maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Kieszonki z kurczaka z kaszanką
Podzielone na porcje mięso rozbite tłuczkiem oprószone solą i pieprzem.
Kieszonki z kurczaka z kaszanką
Plastry mięsa posmarowane musztardą kremską.
Kieszonki z kurczaka z kaszanką
Szynka kaszanka i cebula ułożone na mięsie.
Kieszonki z kurczaka z kaszanką
Nadziane kaszanką mięso w panierce smażone na oleju.