Sposób przygotowania:
Kinder Country
Moja blaszka ma wymiary 25 x 21 cm, należy ją wyłożyć folią lub papierem do pieczenia.
Najpierw rozpuszczam czekoladę białą, najlepiej zrobić to na parze. Odstawiam ja do ostudzenia.
Jak czekolada już prawie gotowa, ubijam kremówkę na sztywno, pod koniec ubijania dodaję porcjami mascarpone, na koniec także porcjami, zimna czekolada, wsypuję chrupki ( kangusy) i mieszam całość.
Powstałą masę wykładam na ułożone w blaszce herbatniki. Na masie układam drugą warstwę herbatników.
Teraz masa ciemniejsza.
Czekolady mleczne także trzeba roztopić, robię to na parze, odstawiam do wystudzenia. Ubijam 150 ml śmietanki i dodaję powoli zimną czekoladę, mieszam aż się razem połączą.
Masę wykładam na drugą warstwę herbatników.
Wierzch deseru posypuję obficie chrupkami (kangusami)
Deser musi odstać swoje w lodówce, aby dobrze stężał.
Polecam podawać dobrze schłodzony, smakuje mega !!!
Najpierw rozpuszczam czekoladę białą, najlepiej zrobić to na parze. Odstawiam ja do ostudzenia.
Jak czekolada już prawie gotowa, ubijam kremówkę na sztywno, pod koniec ubijania dodaję porcjami mascarpone, na koniec także porcjami, zimna czekolada, wsypuję chrupki ( kangusy) i mieszam całość.
Powstałą masę wykładam na ułożone w blaszce herbatniki. Na masie układam drugą warstwę herbatników.
Teraz masa ciemniejsza.
Czekolady mleczne także trzeba roztopić, robię to na parze, odstawiam do wystudzenia. Ubijam 150 ml śmietanki i dodaję powoli zimną czekoladę, mieszam aż się razem połączą.
Masę wykładam na drugą warstwę herbatników.
Wierzch deseru posypuję obficie chrupkami (kangusami)
Deser musi odstać swoje w lodówce, aby dobrze stężał.
Polecam podawać dobrze schłodzony, smakuje mega !!!
BozenaMatuszczyk
zbysiowa
Dziękuję :D